Info

Historiaa
Bio Säde on yksi Suomen pisimpään toimineista elokuvateattereista, vaikkakaan se ei alkuperäisissä tiloissa enää toimikaan. Teatteri avattiin Kauppakadulla sijaitsevassa puurakennuksessa vuonna 1918. Talo on Mäntän keskustan vanhimpia rakennuksia ja edustaa ajan klassista arkkitehtuuria. Teatterirakennus rajaa komeasti katutilaa ja on yksi harvoja näin hyvin säilyneitä puisia elokuvateattereita, vaikka onkin päässyt hieman huonoon kuntoon. Elokuvateatterin toiminta siirtyi vuonna 2012 nykyiselle paikalleen Mäntän seudun koulutuskeskuksen tiloihin Koskelankadulle.

Tilat ja tekniikka
Bio Säteessä on kaksi elokuvasalia nousevalla katsomolla. Suurempi salimme on 133-paikkainen ja toimii myös ammattioppilaitoksen auditoriona. Pienempi, 58-paikkainen sali avattiin syksyllä 2022 ja tarjoaa erittäin korkeatasoisen elokuvakokemuksen. Salissa on laadukkaat istuimet ja runsas jalkatila. Molemmissa saleissamme on suuri valkokangas ja ensiluokkainen esitysteknologia. Käytössämme on Dolbyn 7.1 -äänentoistojärjestelmä. Valkokankaan takana on kolme pääkaiutinta ja subwoofer. Taka- ja sivuseinillä on neljään eri kanavaan jaettu surround-kaiuttimisto. Tekninen tasomme on sama kuin suurten kaupunkien isoissa teattereissa ja takaa, että elokuva pääsee täysiin oikeuksiinsa valkokankailla.

Ohjelmisto ja näytösajat
Elokuvaviikko alkaa perjantaina ja päättyy torstaina. Julkaisemme tulevan elokuvaviikon ohjelmiston näytösaikoineen viikoittain, tiistai-iltaan mennessä. Ohjelmistomuutokset ovat mahdollisia. Pyrimme tarjoamaan monipuolisen viikoittaisen elokuvaohjelmiston, josta löytyy jokaiselle jotakin. Pyrimme myös huomioimaan elokuvatoiveet mahdollisuuksien mukaan. Toiveita ja muuta palautetta voi lähettää meille sähköpostitse tai kertoa paikan päällä henkilökunnalle.

Leffaeväät
Leffaeväitä löytyy meiltä luonnollisesti hyvä valikoima: paikan päällä paistetut popcornit, karkit ja kylmät juomat saa kätevästi mukaan kassalta. Herkkuja voi ostaa myös mukaan: tuoreet popparit on mainio valinta myös vaikka lätkämatsiin kotikatsomoon!

Meillä omat eväät ovat sallittuja. Huomioitahan kuitenkin, että lämpimiä tai muuten voimakkaasti tuoksuvia tai sotkevia ruokia sekä alkoholijuomia ei teatteriin saa tuoda. Huomioithan muut ihmiset syödessäsi. Fiksu vaihtoehto on ostaa leffaherkut teatterilta paikan päältä!