Esteettömyys ja saavutettavuus

Saapuminen ja sisäänkäynti

Sisäänkäynti Bio Säteeseen tapahtuu koulun vasemmanpuoleisesta pääovesta (Koskelankatu 2). Aivan sisäänkäynnin viereen voi pysähtyä autolla. Parkkipaikat sijaitsevat myös rakennuksen välittömässä läheisyydessä. Katutasosta teatterin ovelle johtaa portaat, joiden yhteydessä on rampit pyörätuoliasiakkaita varten. Ulko-ovissa on matalat kynnykset ja ovet aukeavat sähköisesti nappia painamalla. Ovet avataan 30 minuuttia ennen ensimmäistä näytöstä.

Sisätilat

Aulasta saleihin johtavat ovet ovat leveitä ja kynnyksettömiä. Molemmissa saleissa pyörätuolipaikat sijaitsevat heti sisääntulo-ovien luona. WC-tilat sijaitsevat aulan yhteydessä ja ovat tilavia ja varustettu tukikahvoin. Liikkumis- ja toimimisesteisen asiakkaan henkilökohtainen avustaja pääsee maksutta näytöksiin. Avustavat koirat ovat tervetulleita.

Tekstitys ja kuvailutulkkaus

Kaikki ei-suomenkieliset elokuvat on tekstitetty suomeksi. Osaan kotimaisista elokuvista on saatavissa tekstitys heikkokuuloisille ja järjestämme näistä elokuvista tekstitettyjä näytöksiä. Joihinkin elokuviin on saatavissa kuvailutulkkaus näkövammaisille. Kuvailutulkkaus toimii asiakkaan omassa älypuhelimessa MovieReading -sovelluksen kautta (ladattavissa maksutta Android- ja iOS -puhelimiin sovelluskaupasta).